Jókor lenni jó helyen, avagy a tervezgetés #azénsztorim

Mostanában gyakran azon veszem észre magam, hogy számítgatok, tervezem a pontos időzítést, aztán fejbe kólintom magam, hogy hagyjam már abba, mert semmire se jutok vele. És igazam van. Mert akárhányszor igyekszek, hogy jókor legyek jó helyen, mindig mellé fogok. Nem élhetek úgy, hogy életem minden napját és cselekedetét óramű pontossággal előre eltervezem. Ha a véletlenekbe beleszólásunk van, mármint a számunkra véletlennek titulált találkozásokat, eseményeket előre kiterveljük, nem sül ki semmi jó belőle, mert az már görcsös próbálkozás arra, hogy jókor legyünk jó helyen. Egyből elveszti a varázsát a találkozás, mert készültünk rá és ennek érdekében komoly megfigyeléseket tettünk. Túlzásba estünk, mert annyira akartuk, hogy tökéletes legyen az a pillanat. Álljon meg a menet!

Egyszerűen meg kell értenünk, hogy  vannak dolgok a világon, amit nem tervezhetünk előre. Ahogy az érzéseket sem. Nem mondhatjuk a szívünknek az agyunkkal, hogy hagyja abba az álmodozást. De meg kell állítanunk az agyunkat a túlgondoláshoz vezető út elején. A jelenben kell maradnunk és csinálnunk a saját dolgunk, élni a mindennapjaink. Mert ahogy elfogadjuk azt amink van és hálások vagyunk a már meglévőkért, megtörténnek az áhított váratlan véletlenek és jókor leszünk jó helyen. Hóesésben. Esőben. A paplan alatt. Egyedül, vagy valaki mással.

Igaz az, hogy az élet egy nyitott könyv és mi írjuk tele az oldalakat, de vannak sorok, amikbe nincsen beleszólásunk, mert azok egy másik embertől vagy emberektől függenek.

El kellett telnie egy kis időnek, amíg a fenti mondat leülepedett az elmémben és megértettem végre a lényeget. Akármennyire akarunk irányítani, teljes mértékben soha nem leszünk az életünk ura. Talán azért, mert nem egy buborékban éljük le az életünk, ahol minden külső hatástól mentes zónában vagyunk. Ahhoz, hogy éljünk úgy igazából, valamilyen szinten folyamatos, megszakíthatatlan kapcsolatban kell lennünk a minket körülvevő világgal. Egyedül egy buborékban maximum remete életet tudunk élni, és van aki képes erre, mert ebben látja a saját életének célját. De az átlagember minél több kapcsolatot próbál kialakítani, melyekben gyakran lételemét látja.  Azonban ha életünket teljes mértékben nem is vagyunk képesek irányítani, önmagunkat saját akaratunkkal irányíthatjuk. És ha magunkból képesek vagyunk kihozni a legjobbat, akkor mi mindent megtettünk azért, hogy életünk abba az irányba haladjon, ahogyan elképzeljük.

Igen, talán ha két másodperccel hamarabb lépsz ki az ajtón, nem szalasztod el életed szerelmét. De ha ő tényleg az, akinek hiszed, akkor számtalanszor fogsz véletlenül találkozni vele, és mindig a legjobb időben. Csak foglalkozz a saját életeddel és a teendőiddel. Mikor eljött az ideje, akkor véletlenül pont ugyanabba a liftbe fogtok együtt beszállni. És tudni fogod, hogy jókor vagy jó helyen.

Reklámok

2 thoughts on “Jókor lenni jó helyen, avagy a tervezgetés #azénsztorim

  1. Egyetértek és lehet, hogy látszólag vagy ténylegesen nincs bizonyos dolgokba beleszólásunk, de azért, mint mondani szokták: “always have a choice”.

    Kedvelés

Szólj hozzá! Szerinted ?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s